Zlaté palety

Už jste někdy zažili, co to znamená přepravovat z místa na místo desítky nebo dokonce stovky jednotlivých věcí? Pokud ano, jistě mi dáte za pravdu, že to nebyla žádná legrace, že jste si při tom přenášení jednotlivých kusů z místa na místo dali pořádně do těla. Pokud jste tedy nenašli nějaký způsob, jak si toto počínání usnadnit.

betonové cihly

A představte si třeba zedníky nebo jiné stavbaře, kteří by měli tímto způsobem přemísťovat dejme tomu cihly či pytle s cementem, nebo si vezměte takové prodejce, podobně přepravující stovky, ba i tisíce konzerv a jiných balení potravin. Někdy jenom v rámci jediného města, zpravidla ale na vzdálenost desítek, ba i stovek či tisíců kilometrů. Hrozná představa, že?

Asi tušíte, jak by to v jejich případě vypadalo. Nanosili by za strašně dlouhou dobu svůj tovar na korbu kamionu a v cíli by to v nejlepším případě úplně stejnou věčnost i vykládali a kšefty by stály. A to už ani nemluvě o tom, jak by vypadaly přepravované věci poté, co by onen kamion několikrát prudčeji přibrzdil a ony se tak opakovaně sesypávaly a povalovaly se v kdečem, co takovou korbu znečistilo kdy dříve.

palety ve stohu

Ovšem zedníci a obchodníci už většinou podobně hloupě nečiní, už dávno objevili způsob, jak si v tomto ohledu výrazně usnadnit práci. Zkrátka je tomu už dávno, co počali používat palety.

Někdy je nakupují, aby na ně naložili vše, co má být někam přepraveno a co by se kus po kuse dopravovalo těžko a neméně složitě by se s tím i manipulovalo, a někdy je ani nekupují, dobře věda, že .

zedníci s cementem

Protože palety nemusí být rozhodně na jedno použití, lze je klidně využívat i opakovaně a přitom stále naprosto bezproblémově. Protože jsou úmyslně konstruovány tak, aby vydržely po delší čas, jsou vyráběny z kvalitního dřeva a také tepelně a chemicky vylepšeny a tak nic nebrání tomu, aby byly používány klidně i po dlouhá léta. Během nichž sice své dokonalosti pozbývají a jednoho dne budou dobré už jen k likvidaci, jenže to není hned, to si žádá čas.

Stačí tak vlastně jenom vědět, kde se k takovým už použitým paletám dostat. Kde sehnat ty, jež už sice nezáří novotou, ale přesto ještě prokážou uživatelům víc než cenné služby. Kde jsou k mání použité europalety.

Což se dá hravě zjistit. Protože tento typ palet je vratný a proto se stačí pídit po místech, kde se tyto vykupují a následně opět uvádějí do oběhu. V případě dobré údržby mnohokrát, než jsou jejich dny sečteny.

A proto si takové použité palety klidně sežeňte i vy. Pokud potřebujete přepravovat něco, pro co jsou vhodné. Určitě neprohloupíte.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

Autor příspěvku: